csrf
Almelovoorelkaar logo
Almelovoorelkaar

Medewerkers algemeen Stedelijk Museum Almelo

We hebben regelmatig mensen nodig die willen helpen met één of meerdere van de volgende taken: - begeleiden van leerlingen tijdens educatieprojecten voor groepen 5 en 6 van de basisscholen (2 ochtenden per week medio maart van elk jaar). - serveren van koffie/thee en/of hapjes bij diverse activiteiten zoals lezingen en officiële openingen van exposities (enkele keren per jaar). - voorbereiden en inrichten van nieuwe exposities - overige werkzaamheden - gastvrouw/gastheer voor het openen van het museum en ontvangen van bezoekers (tijdens openingstijden en soms daarbuiten). Zie onze andere vacature. Goede omgang met zowel volwassenen als kinderen. Na inwerkperiode zelfstandig kunnen werken. Goed mee kunnen in een team. Reiskostenvergoeding t.b.v. eventuele ritjes voor de werkzaamheden. Geen woon-werkverkeer vergoeding.

Lees meer

structureel

Binnenstad

Gastvrijheid & horeca
Activiteitenbegeleiding
Klussen buiten & tuin

Beschrijving

We hebben regelmatig mensen nodig die willen helpen met één of meerdere van de volgende taken:
- begeleiden van leerlingen tijdens educatieprojecten voor groepen 5 en 6 van de basisscholen (2 ochtenden per week medio maart van elk jaar).
- serveren van koffie/thee en/of hapjes bij diverse activiteiten zoals lezingen en officiële openingen van exposities (enkele keren per jaar).
- voorbereiden en inrichten van nieuwe exposities
- overige werkzaamheden
- gastvrouw/gastheer voor het openen van het museum en ontvangen van bezoekers (tijdens openingstijden en soms daarbuiten). Zie onze andere vacature.

Goede omgang met zowel volwassenen als kinderen. Na inwerkperiode zelfstandig kunnen werken. Goed mee kunnen in een team.
Reiskostenvergoeding t.b.v. eventuele ritjes voor de werkzaamheden. Geen woon-werkverkeer vergoeding.

Praktische informatie

Maandelijks 1 tot 25 uur

Locatie

Binnenstad

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Nieuwkomers & vluchtelingen

Ouderen

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Evenementen & festivals
Kunst & cultuur

Categorie

Gastvrijheid & horeca
Activiteitenbegeleiding
Klussen buiten & tuin
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Almelo

De perfecte match; bemiddelingsmedewerker

Avedan Welzijn

Iedereen kan meedoen in de maatschappij. De bemiddelingsmedewerker draagt hieraan bij door een passende match te maken en zo mensen weer een zinvolle invulling van de dag te bieden. Je bent de spil tussen deelnemers en vrijwilligersorganisaties en gaat op zoek naar een passende activeringsplek voor de deelnemer bij een vrijwilligersorganisatie. Je werkt als bemiddelingsmedewerker in een team van ervaren vrijwilligers en stagiaires en de projectcoördinator. In ons team heerst een open sfeer waarbij er voldoende ruimte is voor eigen inbreng. Zelfstandigheid, initiatief tonen, teamwork en klantgerichtheid zijn een vanzelfsprekendheid. Daarnaast kun je grenzen stellen, goed luisteren en doorvragen en de deelnemer motiveren. De bemiddelingsmedewerker weet van aanpakken, is digitaal onderlegd in verband met administratie van rapportages en dergelijke. De werktijden zijn in overleg (1 dag (deel) in de week). Vrijwilligers krijgen een training en worden begeleid door de coördinator. Daarnaast hebben we jaarlijks meerdere gezellige uitjes met het team. Interesse of vragen? Stuur Petra een bericht of neem telefonisch contact op.

Structureel
Almelo

Wij zoeken taalmaatjes!

AZC Almelo

Kom jij graag in aanraking met een andere cultuur?? Misschien is onderstaande oproep iets voor jou? Naast de reguliere lessen om de Nederlandse taal te leren, hebben de bewoners van het azc vooral behoefte aan mensen om Nederlands mee te spreken. Wij zoeken daarom taalmaatjes! Als taalmaatje zullen wij je koppelen aan één van onze bewoners. Dit doen we op basis van gezamenlijke interesses. Na een onderlinge kennismaking, geven jullie beide aan of er een onderlinge klik is. Is deze er, dan word jij taalmaatje! Enkele uurtjes per week gaan jullie samen aan de slag om op een praktische manier de Nederlandse taal te oefenen. Dit kan thuis zijn, in de bibliotheek, maar ook op de markt of tijdens een wandeling. De invulling is geheel aan jullie. Hiermee verbetert niet alleen het Nederlands, maar vergroot je ook de zelfredzaamheid van onze bewoners. Centraal voor onze bewoners staat het vergroten van de taalkennis en het doorbreken van de angst om de Nederlandse taal te spreken. Maar ook het leren kennen van de Nederlandse samenleving. Voor jou is het een leuke manier om mensen te leren kennen die uit een andere cultuur komen en behoefte hebben aan hulp bij het leren van de taal en gewoontes van hun nieuwe land. Wil jij je aanmelden, of heb je nog vragen? Stuur dan een berichtje via mail naar [email protected]

Structureel
Almelo

Buurtbemiddelaar

Buurtbemiddeling Almelo

“Jarenlang was de sfeer tussen buren verziekt door een scheefgezakte schutting. Tot ze met elkaar in gesprek gingen en het verhaal erachter hoorden. De schutting is hersteld en het contact ook!” Burenruzie is voor niemand prettig. Daarom zoeken wij bemiddelaars die met de bewoners in gesprek gaan om tot een oplossing te komen. Wat doe jij als buurtbemiddelaar: - Na het lezen van de melding, ga je met een collega bemiddelaar op huisbezoek bij de buur die gemeld heeft. - Samen luister je naar het verhaal en de beleving van deze buur - Aansluitend ga je onverwachts met je collega bemiddelaar, langs bij de andere buur, de mogelijke veroorzaker en door de ogen van de eerste buur. - Samen luister je naar het verhaal en de beleving van deze buur. Vaak hetzelfde verhaal… maar dan andersom. - Je blijft neutraal en onpartijdig en gaat op zoek naar het gezamenlijke belang van de buren. - Jij en je collega buurtbemiddelaar proberen om de buren om tafel te krijgen, onder jullie begeleiding en met jullie ondersteuning. - Samen een bemiddelingsgesprek voeren en er mede voor zorgen dat ze in harmonie de deur uit gaan. Het is goed om te weten dat je altijd met een ervaren buurtbemiddelaar op pad gaat. Daarnaast helpen wij je graag om jouw vaardigheden verder te ontwikkelen. Jij kan bij ons uiteenlopende trainingen volgen zoals intuïtief bemiddelen, bemiddelen bij kwetsbare mensen, verdieping coaching vaardigheden, bespreekbaar maken van gevoelens, stimuleren eigen kracht etc. En….. weet dat er al ruzie is tussen de buren, dus je kan het niet erger maken. De buurtbemiddelaar die we zoeken: - heeft goede oren - is geduldig en wil mensen helpen zodat zij weer prettig naast elkaar kunnen wonen - kan mensen het gevoel geven dat ze wel gehoord worden - staat open voor heel veel verschillende meningen - wil nieuwe werelden leren kennen Dit maakt het extra leuk voor jou: • Dit werk is heel leerzaam, je ontwikkelt vaardigheden • Verdiepingstrainingen afgestemd op jouw behoefte • Veel persoonlijke aandacht • Teambuildingsactiviteiten • “Buurtbemiddelaars” zijn hele leuke mensen om te leren kennen • Je praat mee over het verder ontwikkelen van buurtbemiddeling • Je geeft in overleg aan hoeveel en wanneer je beschikbaar bent, een bemiddeling duurt gemiddeld 1 a 2 dagdelen. Dus ben jij de vredesstichter die Almelo leefbaarder kan maken? Voel jij je aangesproken door bovenstaande functie? Neem dan contact op via een bericht op Almelo voor elkaar.

Structureel
Almelo

Vrijwilligers voor het helpen bij de lessen

De Gravenruiters

De Gravenruiters maakt het mogelijk dat mensen met en zonder beperking onder professionele begeleiding kunnen paardrijden. Mensen met een meervoudige beperking kunnen bij De Gravenruiters huifbedrijden. De lessen voor mensen met een beperking vragen veel aandacht en daarbij zoeken we jouw hulp! Heb je ervaring met het verzorgen en opzadelen van paarden en lijkt het je leuk om mee te lopen in een les om te helpen bij de lessen die gegeven worden? Meld je dan nu aan!

Structureel
Nijmegen, Arnhem, Winterswijk, Doetinchem, Almelo, Zwolle, Epe, Utrecht, Amersfoort, Apeldoorn, Amsterdam, Alkmaar, Rotterdam, Haarlem, Nunspeet

Een magischeweek met Stichting VakantieKind!

Stichting VakantieKind

🌟 Word Vrijwilliger bij KinderDorp en Creëer Magische Herinneringen! 🌈 Heb jij een passie voor het bezorgen van onvergetelijke ervaringen aan kinderen tussen 7 en 11 jaar oud? Grijp dan nu de kans om deel uit te maken van ons enthousiaste team bij KinderDorp! Wat houdt het in? Als vrijwilliger bij KinderDorp werk je gedurende een hele week samen met andere gepassioneerde leiders om actieve, creatieve en spannende activiteiten te organiseren voor een groep van maximaal 27 deelnemers. Denk aan avontuurlijke tochten in het bos, speurtochten op de heide en gezellige liedjes rond het kampvuur. Jouw Rol: - Samenwerken met mede-leiding om een stimulerende omgeving te creëren. - Begeleiden en ondersteunen van deelnemers tijdens activiteiten. - Bedenken en uitvoeren van leuke activiteiten - Bijdragen aan de magie van KinderDorp door enthousiasme en creativiteit. Wat Bieden Wij? - Een week vol plezier, avontuur en onvergetelijke momenten. KinderDorp week 2: Zaterdag 27 juli tot Zaterdag 3 Augustus KinderDorp week 3: Zaterdag 3 aug. tot Zaterdag 10 Augustus - De kans om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en bestaande te versterken. - Een geheel verzorgde kampweek met overnachting en eten en drinken. Hoe Doe Je Mee? Meld je aan als vrijwilliger bij KinderDorp en maak deel uit van een geweldige gemeenschap die het verschil maakt in het leven van kinderen. Samen bouwen we aan herinneringen die een leven lang meegaan! Interesse? Bezoek de website van Stichting VakantieKind of mail [email protected] voor meer informatie. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen in ons KinderDorp-team! 🏕️ KinderDorp - Waar Avontuur en Vriendschap Samenkomen! 🌟

Eenmalig
Jongeren