Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
Almelovoorelkaar

TOMaatjes voor nieuwkomers kinderen!

In het kort: Help jij nieuwkomers zinnig, waardig en vlot hun weg te vinden in het Nederlandse onderwijssysteem? Maak impact als TOMaatje van een kind of jongere uit een nieuwkomersgezin! Hoe? Ondersteun online (of offline/ fysiek) 1 a 2 uur per week met het oefenen van de Nederlandse taal en andere vakken die een uitdaging zijn. Profiel: - Je beheerst de Nederlandse taal - Bekendheid met Nederlandse onderwijssysteem - Heel fijn als je een achtergrond hebt in onderwijs, pedagogiek, logopedie, of zelf ervaringsdeskundige met school. - Nieuwsgierig naar of kan makkelijk omgaan met andere culturen - Je hebt tijd en ruimte hebt om wekelijks af te spreken met kinderen Taakomschrijving: Als TOMaatje help je een kind/jongere (7-18 jaar) uit nieuwkomersgezin als het thuisonderwijs niet goed lukt. Je biedt ondersteuning bij het maken van huiswerk, oefenen van de Nederlandse taal, rekenen en andere uitdagende schoolvakken. Soms heb je de rol van mentor/buddy. Ben jij 1 of meer uur per week beschikbaar minimaal 3 maanden om iemand te begeleiden? Dan is dit een perfecte vacature voor jou! Wat krijg je aangeboden: Als vrijwillig TOMaatje maak je impact in het leven van een kind/jongere. We geven je toegang tot een online community van vrijwilligers, waarin tips en kennis over begeleiding worden gedeeld. We hebben regelmatig intervisie sessies en workshops voor onze vrijwilligers. Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk? Door jouw inzet zorg je ervoor dat kinderen en jongeren hun Nederlandse taal verbeteren en vragen kunnen stellen over hun huiswerk. Dit is van groot belang voor hun schoolcarrière. Ook kun je de ouders ondersteunen en ze wegwijs maken in het Nederlandse onderwijssysteem. Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer je een nieuwkomers gezin beter kennen en maak je onderdeel uit van een community van zo`n 300 enthousiaste TOMaatjes. Werktijden: Wat jou, het kind/jongere en de ouders het beste uitkomt. Dit gebeurt in overleg. De echte begeleiding gebeurt online via zoom, skype of een ander medium, afhankelijk van jullie voorkeur of offline, fysiek bij het gezinshuis. Meer weten? Meedoen? Reageer op deze vacature met je email gegevens en we nemen contact met je op. Je kunt je ook direct aanmelden via ons website. Met vriendelijke groet, TOMaatjes Team

Lees meer
structureel

Wierdense Hoek

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Taal & lezen

Beschrijving

In het kort:
Help jij nieuwkomers zinnig, waardig en vlot hun weg te vinden in het Nederlandse onderwijssysteem? Maak impact als TOMaatje van een kind of jongere uit een nieuwkomersgezin! Hoe? Ondersteun online (of offline/ fysiek) 1 a 2 uur per week met het oefenen van de Nederlandse taal en andere vakken die een uitdaging zijn.
Profiel:
- Je beheerst de Nederlandse taal
- Bekendheid met Nederlandse onderwijssysteem
- Heel fijn als je een achtergrond hebt in onderwijs, pedagogiek, logopedie, of zelf
ervaringsdeskundige met school.
- Nieuwsgierig naar of kan makkelijk omgaan met andere culturen
- Je hebt tijd en ruimte hebt om wekelijks af te spreken met kinderen

Taakomschrijving:

Als TOMaatje help je een kind/jongere (7-18 jaar) uit nieuwkomersgezin als het thuisonderwijs niet goed lukt. Je biedt ondersteuning bij het maken van huiswerk, oefenen van de Nederlandse taal, rekenen en andere uitdagende schoolvakken. Soms heb je de rol van mentor/buddy.

Ben jij 1 of meer uur per week beschikbaar minimaal 3 maanden om iemand te begeleiden? Dan is dit een perfecte vacature voor jou!

Wat krijg je aangeboden:
Als vrijwillig TOMaatje maak je impact in het leven van een kind/jongere. We geven je toegang tot een online community van vrijwilligers, waarin tips en kennis over begeleiding worden gedeeld. We hebben regelmatig intervisie sessies en workshops voor onze vrijwilligers.

Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk?

Door jouw inzet zorg je ervoor dat kinderen en jongeren hun Nederlandse taal verbeteren en vragen kunnen stellen over hun huiswerk. Dit is van groot belang voor hun schoolcarrière. Ook kun je de ouders ondersteunen en ze wegwijs maken in het Nederlandse onderwijssysteem. Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer je een nieuwkomers gezin beter kennen en maak je onderdeel uit van een community van zo`n 300 enthousiaste TOMaatjes.

Werktijden:

Wat jou, het kind/jongere en de ouders het beste uitkomt. Dit gebeurt in overleg. De echte begeleiding gebeurt online via zoom, skype of een ander medium, afhankelijk van jullie voorkeur of offline, fysiek bij het gezinshuis.

Meer weten? Meedoen? Reageer op deze vacature met je email gegevens en we nemen contact met je op. Je kunt je ook direct aanmelden via ons website.

Met vriendelijke groet,

TOMaatjes Team

Praktische informatie

Tijd

Wekelijks 1 tot 2 uur

Locatie

Wierdense Hoek

Impact

Voor wie

Nieuwkomers & vluchtelingen

Impactgebied
Onderwijs & educatie
Sociaal & welzijn
Categorie
Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Taal & lezen
TOMaatjes Team
100% profielsterkte

Over TOMaatjes Team

Thuisonderwijsmaatjes (TOMaatjes) helpt kinderen van nieuwkomers met bijlessen van vrijwilligers. Waar hun Nederlandse klasgenootjes thuis nog even hulp krijgen bij het huiswerk of de weg vinden in het onderwijs, hebben onze kinderen die hulp niet standaard beschikbaar. Een vrijwilliger zoals jij kan dan het verschil maken in leerplezier of schoolresultaten.

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • TOMaatjes Team is ingeschreven op NLvoorelkaar sinds 04-03-2020
  • Meerdere positieve matches gemaakt
  • 16 aanbevelingen ontvangen
Hello Maja, Thanks for the chance you gave me to contact you. Can we have an appointment soon? Let's us be friends! Cunera
Cunera

Bekijk meer van OpenEmbassy

Help jij Shahed (17) de Havo afronden?

Help jij Shahed (17) de Havo afronden?
Wierdense Hoek
Wekelijks · 1 tot 2 uur
OpenEmbassy
Shahed (17) wil graag de Havo afronden. Help jij haar met het Nederlands? Dankzij hulp van een ander thuisonderwijsmaatje, kon Shahed met goede cijfers haar Vmbo afronden. Nu zit ze in 4 Havo en kan ze opnieuw wat extra ondersteuning gebruiken. Ze is op zoek naar een online TOMaatje die haar wil helpen om haar middelbare school tot een succesvol einde te brengen. Wil jij iemand helpen om haar potentie waar te maken? We zoeken voor Shahed een vrijwilliger die: - Eens per week online les wilt geven. - Een goede beheersing heeft van de Nederlandse taal. - Niet bang is om de leerstof van bovenbouw middelbare school te behandelen - Overlegt met Shahed om te zorgen dat jullie goede afspraken kunnen maken. In overleg spreek je een moment in de week af waarop je online kunt ondersteunen. Daarna is het zorgen voor leuk contact met elkaar en vooral veel samen huiswerk maken. Hoe ondersteunen wij je? Vanuit TOMaatjes ontvang je begeleiding aan de start, met tips voor lesinhoud en toegang tot de community met andere TOMaatjes erin. Elke 1-2 maanden is er een online intervisie met lezingen van professionals of kan je in groepjes bespreken hoe je meer uit de bijlessen kunt halen. Wat heb ik ervoor nodig? - Openstaan voor een andere cultuur. - Voordat je kunt starten, vragen we kosteloos een Verklaring Omtrent Gedrag voor je aan. Als die binnen is, kan je zo snel mogelijk beginnen. - Zin om te helpen met wat er in de bovenbouw van de Havo allemaal aan bod komt. Thuisonderwijsmaatje zijn is echt een hele dankbare taak. Het begint met bijles, maar veel van onze vrijwilligers bouwen echt een band op met het gezin waar ze werken. Het vorige TOMaatje van Shahed schreef dit over haar: "Tot afgelopen zomervakantie heb ik (als TOMaatje) een Syrisch meisje 3 jaar lang begeleid, hierin is ze omgestroomd van kader naar theoretisch met als eindresultaat een t-diploma met een gemiddelde boven de zeven. Een prachtig resultaat waar ik zeer veel voldoening aan heb overgehouden, en nog altijd mag ze op mij terugvallen. Mijn beloning was haar gezichtsuitdrukking en die van haar ouders toen ik onverwacht op de diplomering verscheen." We hopen je snel te verwelkomen als TOMaatje voor Shahed of één van de vele andere kinderen hulp kunnen gebruiken.

Anderen bekeken ook

Help jij Shahed (17) de Havo afronden?

Help jij Shahed (17) de Havo afronden?
Wierdense Hoek
Wekelijks · 1 tot 2 uur
OpenEmbassy
Shahed (17) wil graag de Havo afronden. Help jij haar met het Nederlands? Dankzij hulp van een ander thuisonderwijsmaatje, kon Shahed met goede cijfers haar Vmbo afronden. Nu zit ze in 4 Havo en kan ze opnieuw wat extra ondersteuning gebruiken. Ze is op zoek naar een online TOMaatje die haar wil helpen om haar middelbare school tot een succesvol einde te brengen. Wil jij iemand helpen om haar potentie waar te maken? We zoeken voor Shahed een vrijwilliger die: - Eens per week online les wilt geven. - Een goede beheersing heeft van de Nederlandse taal. - Niet bang is om de leerstof van bovenbouw middelbare school te behandelen - Overlegt met Shahed om te zorgen dat jullie goede afspraken kunnen maken. In overleg spreek je een moment in de week af waarop je online kunt ondersteunen. Daarna is het zorgen voor leuk contact met elkaar en vooral veel samen huiswerk maken. Hoe ondersteunen wij je? Vanuit TOMaatjes ontvang je begeleiding aan de start, met tips voor lesinhoud en toegang tot de community met andere TOMaatjes erin. Elke 1-2 maanden is er een online intervisie met lezingen van professionals of kan je in groepjes bespreken hoe je meer uit de bijlessen kunt halen. Wat heb ik ervoor nodig? - Openstaan voor een andere cultuur. - Voordat je kunt starten, vragen we kosteloos een Verklaring Omtrent Gedrag voor je aan. Als die binnen is, kan je zo snel mogelijk beginnen. - Zin om te helpen met wat er in de bovenbouw van de Havo allemaal aan bod komt. Thuisonderwijsmaatje zijn is echt een hele dankbare taak. Het begint met bijles, maar veel van onze vrijwilligers bouwen echt een band op met het gezin waar ze werken. Het vorige TOMaatje van Shahed schreef dit over haar: "Tot afgelopen zomervakantie heb ik (als TOMaatje) een Syrisch meisje 3 jaar lang begeleid, hierin is ze omgestroomd van kader naar theoretisch met als eindresultaat een t-diploma met een gemiddelde boven de zeven. Een prachtig resultaat waar ik zeer veel voldoening aan heb overgehouden, en nog altijd mag ze op mij terugvallen. Mijn beloning was haar gezichtsuitdrukking en die van haar ouders toen ik onverwacht op de diplomering verscheen." We hopen je snel te verwelkomen als TOMaatje voor Shahed of één van de vele andere kinderen hulp kunnen gebruiken.

Met jouw inzet help je slachtoffers

Met jouw inzet help je slachtoffers
Wierdense Hoek
Wekelijks · 4 tot 6 uur
Slachtofferhulp Nederland
Maak het verschil Op verschillende locaties door heel Nederland is Slachtofferhulp Nederland op zoek naar vrijwilligers die slachtoffers helpen en ondersteunen. Met jouw luisterend oor en praktisch advies kun je hét verschil maken voor mensen die net iets ingrijpends hebben meegemaakt. Word vrijwilliger: bied slachtoffers emotionele en praktische ondersteuning Slachtofferhulp Nederland helpt slachtoffers en nabestaanden na een strafbaar feit, verkeersongeval, calamiteit of een andere onverwachte ingrijpende gebeurtenis. Zij kunnen bij ons terecht voor emotionele steun, praktische ondersteuning (zoals hulp bij het aanvragen van schadevergoeding) en ondersteuning in het strafproces. Jaarlijks helpen wij honderdduizenden slachtoffers en nabestaanden persoonlijk of online. Daarnaast helpen wij de mensen rondom het slachtoffer met tips en advies. Slachtofferhulp Nederland is een landelijke organisatie met 25 locaties. Samen helpen wij slachtoffers vandaag verder. Dit wordt jouw werk Na een ingrijpende gebeurtenis spelen er allerlei emoties en krijgen slachtoffers en nabestaanden met verschillende instanties te maken. Je hebt namens Slachtofferhulp Nederland persoonlijk contact met slachtoffers. Je bekijkt welke hulp ze nodig hebben en biedt emotionele en praktische ondersteuning. Soms is één gesprek voldoende, soms heeft iemand meer ondersteuning nodig. Zo nodig verwijs je door voor vervolghulp.

Blogs schrijven over iemands levensverhaal

Blogs schrijven over iemands levensverhaal
Aadorp
Structureel
Stichting id Fix
id Fix werkt voor mensen die het minder getroffen hebben dan de meesten van ons. Internationaal helpen we mensen die vanwege hun levensovertuiging uitgestoten, bedreigd of vervolgd worden. Dat zijn vaak jonge mensen die hun geloof hebben afgezworen in een religieus land of orthodoxe omgeving. Door hun verhaal te vertellen op onze website ([website verborgen]) zorgen we voor begrip, en organiseren we steun in de vorm van therapie, coaching en zonodig financiële steun. Hou je van verhalen of artikelen schrijven, verschillende culturen, en lever je graag een substantiële bijdrage om het leven van mensen te redden en hen een nieuw leven in veiligheid op te bouwen, meld je dan aan voor een kennismakingsgesprek.
Jongeren

Vrijwilliger die gelooft in een tweede kans

Vrijwilliger die gelooft in een tweede kans
Binnenstad, Sluitersveld, Wierdense Hoek
Wekelijks · 1 tot 3 uur
Reclassering Nederland
Reclassering Nederland is op zoek naar vrijwilligers om, samen met professionals, zedendaders te begeleiden. Vanuit COSA wordt gewerkt aan resocialisatie van zedendaders die onder toezicht staan van de reclassering. Het doel is nieuwe slachtoffers te voorkomen. In verschillende regio’s zijn nieuwe vrijwilligers welkom. Isolement doorbreken Een sociaal isolement en sociale uitsluiting vergroten de kans op risicovol gedrag bij veroordeelde zedendelinquenten. COSA zet zich, samen met vrijwilligers en professionals, in voor het doorbreken van dit isolement. Ze ondersteunen hem bij zijn re-integratie in de samenleving. Dit is effectief gebleken in het verlagen van de kans op recidive. Zedendaders die meedoen moeten gemotiveerd zijn om een delictvrij bestaan op te bouwen. COSA-vrijwilligers Drie tot vijf vrijwilligers begeleiden één deelnemer. Een coördinator van Reclassering Nederland begeleidt de vrijwilligers (de binnencirkel). Bovendien is er ondersteuning door een groep professionals, waaronder een toezichthouder van de reclassering, een hulpverlener en een wijkagent (de buitencirkel). De coördinator van de reclassering is de schakel tussen de binnen- en de buitencirkel. Vrijwilligers zijn getraind om vroegtijdig risicogedrag te signaleren. Daarover informeren zij de professionals die, waar nodig, kunnen ingrijpen. Interesse? Vrijwilligers worden geselecteerd aan de hand van een intakegesprek. Daarna volgen zij een tweedaagse training. Een specifieke vooropleiding of achtergrond is niet nodig. Wij zijn juist op zoek naar een diverse groep vrijwilligers; jong of oud, man of vrouw en diverse karakters en achtergronden. Vrijwilligers zijn van harte uitgenodigd om zich aan te melden. Interesse om vrijwilliger te worden? Kijk op [website verborgen]

Heel Holland Wipt tegels

Heel Holland Wipt tegels
Overal
Eenmalig · 0 tot 1 uur
NLvoorelkaar
Het wip-seizoen is geopend: wip, Holland, wip! Van 21 maart tot en met 31 oktober speelt heel Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen voor groen in zijn eigen voor-, achter- of geveltuin. Jij dus ook! Laten we samen Nederland een stuk groener maken. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier! Klik op de onderstaande ik doe mee knop en ontvang het aanmeldformulier, hoe het werkt en inspiratie!
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen

Telefonische contact met slachtoffers helpt

Telefonische contact met slachtoffers helpt
Wierdense Hoek
Wekelijks · 4 tot 4 uur
Slachtofferhulp Nederland
Maak het verschil voor slachtoffers en nabestaanden. Slachtofferhulp Nederland is op zoek naar vrijwilligers die het eerste contact met slachtoffers, nabestaanden, getuigen en andere betrokkenen verzorgen. Met jouw luisterend oor en praktisch advies kun je hét verschil maken voor mensen die net iets ingrijpends hebben meegemaakt. Word vrijwilliger: Slachtofferhulp Nederland helpt slachtoffers, nabestaanden, getuigen en andere betrokkenen na een strafbaar feit, verkeersongeval, calamiteit of een andere ingrijpende gebeurtenis. Zij kunnen bij ons terecht voor emotionele steun, praktische ondersteuning (zoals hulp bij het aanvragen van schadevergoeding) en ondersteuning in het strafproces. Jaarlijks helpen wij honderdduizenden slachtoffers en nabestaanden persoonlijk of online. Slachtofferhulp Nederland is een landelijke organisatie met 25 locaties. Samen helpen wij slachtoffers vandaag verder. Dit wordt jouw werk Na een ingrijpende gebeurtenis spelen er allerlei emoties en krijgen slachtoffers, nabestaanden, getuigen en andere betrokkenen met verschillende instanties te maken. Jij legt namens Slachtofferhulp Nederland het eerste telefonische contact met slachtoffers. Je biedt een luisterend oor en bespreekt welke hulp nodig is. Het kan zijn dat een telefonisch gesprek met jou voldoende is. Zo nodig verwijs je door.

Help gevluchte kinderen door spel & beweging

Help gevluchte kinderen door spel & beweging
Overal
Wekelijks · 3 tot 5 uur
TeamUp
Wil jij écht iets betekenen voor gevluchte kinderen en jongeren? Als vrijwilliger bij TeamUp begeleid je sport- en bewegingsactiviteiten waarmee je structuur, plezier en steun brengt in hun leven. Deze activiteiten helpen hen spelenderwijs omgaan met emoties zoals angst, boosheid en verdriet. Voordat je start, volg je een tweedaagse training, zodat je goed voorbereid aan de slag kunt. Samen met een enthousiast team ga je wekelijks op een vast moment naar een opvanglocatie (azc) bij jou in de buurt. TeamUp is een programma van Save the Children en is ontwikkeld samen met UNICEF Nederland en War Child. Jouw werkzaamheden Je maakt deel uit van een enthousiast, internationaal team van vrijwilligers en professionals. Elke week begeleid je sport- en bewegingsactiviteiten voor kinderen en jongeren (6-18 jaar) op een azc. De activiteiten hebben altijd een thema en doel, zoals vriendschap, samenwerking of respect. Door er wekelijks voor hen te zijn, bouw je een vertrouwensband op. Je zorgt voor structuur, plezier en verbinding. Kinderen en jongeren voelen zich bij jou gehoord, gezien en gesteund. Ondertussen krijg je goede begeleiding vanuit ons en volop kansen om jezelf verder te ontwikkelen. Daarnaast heb je een signalerende rol. Je leert hoe je zorgwekkend gedrag herkent en verwijst kinderen waar nodig naar gespecialiseerde zorg. Dit ben jij: • Je bent 21 jaar of ouder (vanwege het werken met kinderen en jongeren werkt t/m 18 jaar). • Je hebt ervaring met het organiseren van activiteiten voor kinderen en jongeren of relevante werkervaring. • Je bent een afgeronde opleiding (of bent nog studerend) in pedagogiek, onderwijs, social work of sport, spel en beweging. • Je bent ongeveer 4 uur per week beschikbaar vanaf ongeveer 14:00 uur (dag en tijd verschillen per locatie). • Je bent voor een langere periode beschikbaar, stabiliteit is essentieel voor deze kwetsbare groep. Werken met kinderen of jongeren? TeamUp werkt met kinderen (6 – 14 jaar) en jongeren (14-18 jaar). Voor beide groepen zoeken we vrijwilligers met specifieke kwaliteiten: - Kinderen: je bent geduldig, zorgzaam en speels. Je helpt hen in hun ontwikkelen en samenwerking. - Jongeren: je bent energiek, standvastig en inlevend. Je gebruikt sport om hen te motiveren en te betrekken. Heb jij een voorkeur of wil je hier meer over weten? Overleg dit gerust met onze recruiters. Wat bieden wij? • De kans om direct iets te betekenen voor gevluchte kinderen en jongeren. • Praktische trainingen in het geven van de activiteiten en het werken met gevluchte kinderen en jongeren. • Een plek in een internationaal, professioneel en enthousiast team. • Counseling- en stressmanagementsessies. • Vrijwilligersevenementen om ervaringen uit te wisselen. • Een reiskostenvergoeding en vergoeding van eventuele onkosten. • De mogelijkheid om werkervaring op te doen in dit vakgebied en je verder te ontwikkelen; Solliciteer nu! Wil jij het verschil maken, ben je sportief en pas je in het profiel? Solliciteer dan snel. We nemen zo snel mogelijk contact met je op. De veiligheid van kinderen en jongeren staat bij TeamUp voorop. We accepteren geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in onze werving- en selectieprocedures. TeamUp wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Asiel, Migratie en Integratie (AMIF).

Zorg voor een onvergetelijke zomerweek!

Zorg voor een onvergetelijke zomerweek!
Noorderkwartier
Eenmalig · 20 tot 40 uur
Stichting Weekje Weg
Stel je voor: een gezin of kind wat al jaren niet op vakantie is geweest, waarbij elke zomer hetzelfde uitzicht vanuit hun flat op 5 hoog de norm is. Wat zou een vakantie voor hen betekenen…? Een moment zonder zorgen, een kans om samen mooie herinneringen te maken en om even te ontsnappen aan de dagelijkse druk. Dit is precies waar jij aan bij kunt dragen door het organiseren en begeleiden van leuke activiteiten voor kinderen (4-12 jaar) tijdens een vakantieweek 🥳. Zet je komende zomer één van de volgende weken in voor een onvergetelijke ervaring! 18-07-2025 t/m 25-07-2025 01-08-2025 t/m 08-08-2025 08-08-2025 t/m 15-08-2025 22-08-2025 t/m 29-08-2025 Sluit je aan bij ons en maak een verschil voor gezinnen die anders nooit de kans krijgen op een vakantie. Geef deze kinderen een verhaal om te delen met hun vriendjes en klasgenootjes! Waarom is dit zo bijzonder? ✨ Dankbaar werk: Je inzet betekent de wereld voor onze gasten. 🌟 Waardevolle training: Met e-learning, een trainingsweekend en begeleiding door ervaren collega’s ben je goed voorbereid. 💖 Persoonlijke groei: Je leert en groeit enorm tijdens deze week—het is een ervaring die je bijblijft! 🤝 Samen zorgen we voor een onbezorgde vakantie: We staan als team voor elkaar klaar. 💪 Pittig, maar energiek: Het kan soms uitdagend zijn, maar de voldoening is enorm! 😊 Onbetaalbare momenten: Je ziet lachende gezichten, versterkte band tussen ouders en kinderen, en misschien zelfs vriendschappen voor het leven. Jij kunt echt het verschil maken in het leven van deze gezinnen! Wat ga je doen? • Samen met je team zorg je ervoor dat de vakantieweek (van vrijdag tot vrijdag in juli of augustus) soepel verloopt. • Samen vullen we de vakantieweek met leuke creatieve, sportieve en actieve opdrachten, spelletjes en activiteiten. We doen het samen! 🪁⚽🎉 • Je praat, lacht en speelt met zowel kinderen als ouders, en zorgt voor een perfecte balans tussen actie en rust. Ben jij de enthousiaste animator die we zoeken? Je hebt een goede beheersing van het Nederlands, bent sociaal en communicatief vaardig, en hebt inlevingsvermogen voor onze doelgroep. Flexibiliteit, organisatievermogen en teamwork zijn jouw sterke punten! Meld je snel aan en beleef een unieke ervaring in Vierhouten of Ommen! Samen maken we deze zomer onvergetelijk!

Challenge: Trouwjurk doneren!

Challenge: Trouwjurk doneren!
Binnenstad
Eenmalig · 1 tot 2 uur
Avedan Welzijn
Je trouwjurk doneren of die (dure) schitterende jurk nog jaren in de kast laten hangen? Het Huis van Lydia juicht het eerste toe. Gun jij een andere vrouw ook de mooiste dag van haar leven? Geef je trouwjurk een tweede leven en doneer je trouwjurk!
Challenge

Eerstehulpverlener Rode Kruis (vrijwillig)

Eerstehulpverlener Rode Kruis (vrijwillig)
Hofkamp
Maandelijks · 0 tot 24 uur
Rode Kruis Overijssel
Jij komt in actie als iemand direct hulp nodig heeft. Wil jij eerste hulp verlenen? Ben jij sociaal, stressbestendig en kun jij je hoofd koel houden? En wil je graag zinvol en verantwoordelijk vrijwilligerswerk doen? Meld je dan aan als eerstehulpverlener bij het Rode Kruis! Als eerstehulpverlener bij het Rode Kruis ben je getraind om te handelen in onverwachte situaties en houd je jouw vaardigheden scherp op diverse evenementen. Of het nu gaat om een sportwedstrijd, festival of een andere gebeurtenis waar het Rode Kruis om ondersteuning wordt gevraagd – jij en je team staan klaar waar hulp nodig is. Want: zie je het Rode Kruis, dan zie je hulp. Wat bieden wij jou? • Zinvol en verantwoordelijk vrijwilligerswerk – jij maakt het verschil. • Gratis opleiding en bijscholing, grotendeels online. • De vrije keuze voor welke evenementen of diensten je je aanmeldt. • De mogelijkheid tot uitbreiding van je (sociale) netwerk. • Nieuwe ervaringen en een boost voor je persoonlijke ontwikkeling of cv. Wat neem jij mee? • Je bent 18 jaar of ouder. • Je hebt een geldig EHBO-certificaat of bent bereid dit te halen. • Je bent stressbestendig en fysiek in staat tot EHBO- en reanimatie-handelingen. • Je luistert goed en reageert alert op behoeften van hulpvragers. • Je bent minimaal 32 uur per jaar beschikbaar voor inzetten als hulpverlener. • Je onderschrijft onze Grondbeginselen. Bij inschrijving teken je een vrijwilligersovereenkomst en wordt een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) van je opgevraagd. Klinkt dit als iets voor jou? Reageer dan direct en maak impact bij het Rode Kruis! We gaan graag met je in gesprek. Eerst meer weten? Bekijk dit filmpje: [website verborgen] voor een indruk van onze hulpverlening.