Vluchtelingenwerk Almelo zoekt collega’s

Vluchtelingenwerk Almelo zoekt collega’s

Beschikbaarheid:
regelmatig
Plaats:
Binnenstad
Categorie:
Vluchtelingenondersteuning
Tip anderen via:

Stichting VluchtelingenWerk Almelo (SVWA) helpt vluchtelingen met een verblijfsstatus die in de gemeente Almelo wonen door ze te begeleiden en te ondersteunen. We zetten ons in voor vluchtelingen met als doel om hun integratie en participatie te bevorderen. Daarbij gaat het om hulp bij praktische zaken, zoals huisvesting, scholing en financiën, maar ook om sociale vragen waarmee vluchtelingen worden geconfronteerd.

Vluchtelingen die in Nederland asiel aanvragen en een (voorlopige) verblijfsvergunning krijgen worden statushouders genoemd. Onze vrijwilligers begeleiden nieuwe statushouders in de eerste periode van hun huisvesting in de gemeente intensief. Uitgangspunt daarbij is het streven naar zelfredzaamheid van de statushouder door zoveel mogelijk gebruik te maken van de eigen kracht van mensen.

Naast deze maatschappelijke begeleiding biedt Vluchtelingenwerk Almelo ook juridische begeleiding bij gezinshereniging en individuele taalcoaching ter ondersteuning van het inburgeringstraject van statushouders.

Vanwege de uitbreiding van taken zoeken wij collega’s die als maatschappelijk begeleiders ons team willen komen versterken.
Bij voorkeur voor twee dagdelen per week. HBO of MBO + niveau vereist.

Er valt natuurlijk veel meer te vertellen over wat wij allemaal doen, dus lijkt het je wat: bel mij voor meer informatie.
Tineke Stichting Vluchtelingenwerk Almelo

  • De vraag van Tineke is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Almelovoorelkaar
  • Tineke is eerder via deze website geholpen
Laat Tineke weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de vraag: "Vluchtelingenwerk Almelo zoekt collega’s" van Tineke.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere Almelovoorelkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Geplaatst door:
Profielfoto van Tineke
40% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Tineke
  • De vraag van Tineke is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Almelovoorelkaar
  • Tineke is eerder via deze website geholpen