Ideeën corona proof vrijwilligerswerk

Hieronder vind je een overzicht van de acties die we verzameld hebben. Uiteraard zijn ze Coronaproof: je kunt ze allemaal veilig vanuit huis (of de bank) doen in de komende dagen. Gebruik de tijd die je over hebt of omdat je in quarantaine zit om anderen te helpen. Alvast bedankt voor jouw steun. 

 

BELLEN MET KWETSBARE OF EENZAME NEDERLANDERS

Klik hier voor meer informatie

 

De Zilverlijn

Wil jij verschil maken in het leven van eenzame ouderen? Meld je dan nu aan als vrijwilliger voor de Zilverlijn, een belservice van het Nationaal Ouderenfonds. Als vrijwilliger bied je ouderen een luisterend oor of een gezellig praatje. Gewoon vanuit je eigen huis.

Geef je hier op om te helpen bij de Zilverlijn

 

De Telefooncirkel

De Telefooncirkel is voor alleenwonende mensen (vaak ouderen), en biedt mensen een gevoel van veiligheid en heeft een sociale functie. Dankzij de telefooncirkel is er elke dag iemand die vraag hoe het met je gaat.

Geef je hier op om te helpen bij de Telefooncirkel

 

De Luisterlijn

Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bij ons bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen.

Geef je hier op om te helpen bij de Luisterlijn

 

STUUR EENZAME OUDEREN EEN KAARTJE

Klik hier voor meer informatie

 

Stuur een kaartje naar eenzame ouderen

Een kaartje krijgen is altijd leuk. Zeker nu! Schrijf daarom een paar kaartjes of briefjes en breng ze naar het verzorgingstehuis in jouw buurt. Wat je erop zet als je iemand niet kent? Hieronder hebben wij een aantal voorbeeldtekstjes voor jou opgesteld:

'Op deze dag een lief kaartje voor u, want post is altijd leuk. Groetjes, xxx'

'Hoewel u mij niet kent, wil ik u laten weten dat er iemand is die aan u denkt. Liefs, xx'

'Gewoon zomaar, een berichtje om u een fijne dag te wensen. Groetjes!'

 

FACEBOOK, BLOGGEN OF BOEKHOUDEN

Klik hier voor meer informatie

 

Digitale klusjes

Zet jouw kennis en passie in en help maatschappelijke organisaties met allerlei klusjes die digitaal én binnen een paar uurtjes kunnen: schrijf een social post, blog, doe onderzoek of help met boekhouden. Om het makkelijk te maken hebben we een paar mooie klussen hieronder voor jou op een rijtje gezet:

- Vrijwilligers communicatie bij De Gravenruiters
- PR medewerker bij IVN Almelo
- Coördinator communicatieteam bij Rode Kruis afdeling Overijssel

Of bekijk hier alle digitale klusjes

DIGITAAL LEREN

Klik hier voor meer informatie

Digitale klusjes

Oefen Nederlands met Khaled, help met Navayo's onderzoek naar vrijwilligerswerk of geef Sam bijles wiskunde. Allemaal digitaal, vanaf je bank natuurlijk! Om het makkelijk te maken hebben we een paar mooie klussen hieronder voor jou op een rijtje gezet:


Bekijk hier alle digitale klusjes rondom taal & leren

Wij worden ontzettend blij wanneer je meehelpt om tijdens deze heftige periode iets voor een ander te betekenen. Mocht er hierboven nu niets bijzitten wat bij je past dan kun je altijd gemakkelijk zelf een hulpaanbod plaatsen. Ga bijvoorbeeld Wordfeuten met eenzame ouderen, bied aan om samen te gamen met andere jongeren die in quarantaine zitten of onderteken een Amnesty brief. Of bied een van je andere talenten aan en ontdek wie je blij kunt maken.

 

Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10