Bregje helpt als coach anderen op weg
Heb je hulp nodig op persoonlijk vlak of bij het bepalen van je loopbaan of studiekeuze? Dan kan Bregje Verschaeren (39) je verder helpen. Bregje heeft nu ruim vijf jaar haar eigen coachingspraktijk in Almelo. Maar ze doet hetzelfde werk sinds kort ook als vrijwilliger, via Almelo voor Elkaar van Avedan. “Ik help mensen vooral praktisch op weg.”
Bregje is actief als personal coach, loopbaancoach, docent en als trainer. Ze geeft onder meer persoonlijke coaching en studie- en loopbaanadvies. Ruim vijf geleden richtte ze haar eigen coachpraktijk op, Coachpraktijk Twente.
“Al van jongs af aan wil ik met mensen aan de slag om ze te motiveren en ondersteunen. Het kan zijn dat je soms vastloopt, je niet meer weet welke kant je op wilt of het spannend vind om de stap te zetten in de toekomst. Dan is het prettig als je met een coach kan onderzoeken wat het spannend maakt en wat jij nodig hebt om de stap te durven nemen. Dat geldt voor persoonlijke coaching, maar ook zeker voor loopbaan coaching.”
Vrijwilligerswerk
Sinds vorig jaar doet Bregje ditzelfde werk ook als vrijwilligerswerk. Waarom doe je dit gratis als het ook je bedrijf is? Bregje zegt: “Ik kan er wel allemaal geld mee verdienen bij mijn eigen praktijk, maar niet iedereen kan zo’n traject betalen. Daarom heb ik mij een jaar geleden aangemeld voor vrijwilligerswerk, waarbij ik alles vanuit mijn eigen praktijk doe. Ik doe dit werk gemiddeld zo’n één uur per week als vrijwilliger.”
Vrouw in de bijstand
“Ik zit nu in een hele drukke periode met mijn eigen praktijk, dus de rest van dit jaar doe ik even geen vrijwilligerswerk meer”, laat Bregje weten. “Ik plaats begin volgend jaar weer een nieuwe aanvraag op Almelo voor Elkaar: Heb je behoefte aan begeleiding in werk of leven? Dan kan je je aanmelden bij mij.”
"Het gaat er niet om dat ik wereldverschuivingen ga creëren"
De laatste tijd heeft Bregje een vrouw geholpen die in de bijstand zit. “Ze liep helemaal vast en wilde graag weer aan het werk. Ik heb haar voor langere tijd begeleid, totdat ze zelf weer bepaalde dingen kon oppakken. We zijn gestopt op het punt dat ze twee nieuwe vrijwilligersbanen heeft gekregen. Ze is dus weer aan het deelnemen in de arbeidsmarkt. Het gaat er niet om dat ik wereldverschuivingen ga creëren, maar iemand moet vooruit kunnen. Dat is wat ik met coaching wil bereiken. Soms is het net een schakel die ze missen. Het is heel dankbaar werk.”
Online of in praktijk
Bregje merkt in haar (vrijwilligers)werk niet veel van de coronacrisis. “Ik doe veel digitaal, maar je hebt ook mensen die niet overweg kunnen met computers. Dan zijn ze van harte welkom in mijn praktijk. Daar doe ik niet moeilijk over. Ik houd hierbij de nodige afstand en we dragen allebei een mondkapje.”
Bregje hoopt dat veel meer Almeloërs vrijwilligerswerk willen gaan doen. “Het is een kleine moeite. Het zou mooi zijn als we elkaar kunnen helpen waar dat nodig is. Vooral in deze tijd is het belangrijk om er voor elkaar te zijn.”
Dit verhaal is gemaakt door indebuurt Almelo. Volg hen ook op Instagram en Facebook.