Direct naar de inhoud van deze pagina

Tonnie helpt en ontvangt!

Als ik niet moeilijk doe, doen anderen dat ook niet

Tonnie Korte krijgt en geeft hulp!

Het woord is aan Tonnie Korte, zowel vrijwilliger als hulpvrager bij Almelovoorelkaar. Hij kreeg hulp van maar liefst 10 middelbare scholieren tijdens NLdoet en hielp zelf Jan bij het bijknippen van een klein boompje. Zijn motto? "Je moet een beetje flexibel zijn!"

"Ik heb niet zo'n ontzettend grote tuin, maar wel 100 meter heg langs de scheiding staan. Dat allemaal knippen, daar begin ik zelf niet meer aan." Via InteraktContour ging ik op zoek naar iemand die kon helpen. De dame die daar werkte ging zoeken op haar computer en ik op de telefoon.. En toen had ik Almelovoorelkaar gevonden!

Na een paar keer kennismaken met verschillende mensen had ik iemand gevonden die kon helpen. Het bleek dat diegene zelf met krukken liep! Vanaf een tuinstoel heeft hij toch nog een heleboel geknipt. Een dag daarna bleek dat hij een ontsteking had. Toch is hij nog een keer geweest, twee weken later. Maar daarna vond ik toch wel dat hij zijn werk had gedaan. Ik durfde niet goed te vragen om weer eens te helpen.

“Er zouden 5 scholieren komen helpen, maar er kwamen uiteindelijk 10!”

Gelukkig kwam daar tijdens NLdoet het aanbod van een aantal middelbare scholieren. Er zouden er eigenlijk vijf komen, maar er waren er uiteindelijk wel 10! Ik had hesjes voor hen geregeld zodat ze mooi op zouden vallen voor de fietsers die langskwamen. In twee uur tijd hebben ze alle boompjes bijgeknipt; alle uitlopers zijn eraf. De dunne en de dikke. Ja, ik moest ze wel even zeggen dat ze niet te dicht bij elkaar moesten staan. Voor je het weet heb je een tak op je kop!

Een tijdje later werd ik zelf gebeld door Almelovoorelkaar. Nu was ik degene die ging helpen! Jan, een oude man met reuma aan zijn handen, had namelijk een klein boompje, net groter dan hijzelf. Dat boompje heb ik toen voor hem geknipt: precies zoals hij het wilde hebben. Je moet elkaar helpen en niet altijd nee zeggen, vind ik. Ik heb werk klaar gekregen en Jan ook. Het is geven en nemen, toch? Als ik niet moeilijk doe, doen anderen dat ook niet."

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen