CORANAHULP: VRAAG OM HULP EN PLAATS EEN OPROEP

Je kunt zelf niet meer op bezoek bij je moeder en maakt je zorgen. De activiteiten in het verzorgingshuis waar je werkt, liggen stil en de bewoners zitten alleen. Je kinderen kunnen niet naar school of de opvang en jouw hulp is hard nodig op je werk. Veel mensen willen helpen maar weten niet waar ze moeten starten. Jij weet waar de hulp nodig is. Kom daarom in actie en plaats een oproep:

Waarom hier een oproep plaatsen?

Veel mensen bieden hun hulp aan op internet met #coronahulp. Dat is heel positief! Het plaatsen van een oproep via NLvoorelkaar heeft een aantal voordelen. Zo staan er al bijna 70.000 vrijwilligers geregistreerd die misschien ook in deze tijden iets voor een ander willen betekenen. Communicatie verloopt op een veilige manier via ons platform. Maar het belangrijkste is nog dat we op deze manier zorgen voor één overzicht van alle hulpvraag en -aanbod in deze coronacrisis zodat we ook zien waar de gaten vallen. 

Wat voor hulp kan ik vragen?

De coronacrisis vraagt om een andere aanpak van vrijwillige hulp. Waar vrijwilligers bijvoorbeeld eerst ingezet werden voor groepsactiviteiten is dat nu niet meer mogelijk. Wees creatief en bedenk een andere aanpak: plaats een oproep voor een belmaatje, digitaal schaakmaatje of ga op zoek naar een groep kinderen die tekeningen willen maken voor 'jouw' bewoners. 

Rol van Almelovoorelkaar

Almelovoorelkaar maakt deel uit van NLvoorelkaar, het grootste platform voor vrijwillige inzet. We verbinden ieders vraag en aanbod aan elkaar en zorgen zo dat mensen de juiste hulp vinden. En dat is in deze coronacrisis van groot belang. Grote en kleine maatschappelijke organisaties kunnen kosteloos gebruik maken van ons platform. Zij hebben contact met cliënten, met hun leden en wij zorgen voor de techniek van het matchen. Samen sterk tegen corona!

Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10